Islam Elahmady المديرون
عدد المساهمات : 1242 نقاط : 7068 تاريخ التسجيل : 09/08/2009 العمر : 33 الموقع : طـــــــــــــــــنطــــــــا
| موضوع: شوية اكلات انما ايه Part2 الخميس 03 سبتمبر 2009, 11:40 pm | |
| [size=25] البصارة او بيصارو "بالفرعونى" ربع كيلو فول جاف بدون قشره ربطتين كزبرة خضراء بصلة متوسطة عدد من فصوص الثوم حسب الرغبة قليل من النعناع الجاف ملح و فلفل حسب الذوق - للتقلية عدد من فصوص الثوم مع كزبرة جافة او بصل
الطريقة:
- ينظف الفول و يضاف كمية من الماء كافية لسلقه , تضاف الكزبرة الخضراء و النعناع الجاف و البصلة و الثوم , يجب عدم وضع اى ملعقة اثناء تسوية الخليط لكى ينضج الفول و ندعه حتى يستوي تماماً . - بعد تمام النضج , ندع المزيج يبرد قليلاً ثم يخلط بالخلاط . - يعاد الخليط للنار قليلا و يتبل بالملح و الفلفل حسب الذوق . - تتم عمل التقلية بالثوم و الكزبرة الجافة المدقوقين جيدا و يحمر فى القليل من الزيت و السمن ثم يزين بها وجه الطبق او يتم عمل بصل محمر "شبه المستعمل فى الكشرى " وهو الافضل و تقدم . طاجن عكاوى نشترى العكاوى وهى "ديل البقرة او الجاموسة" وعشان كدة بتبقى عبارة عن فقرات عظمية نخليها نخلى العظم عن اللحم نسلق العظم عشان الشوربة واللحم نحمره مع بصل واى خضار تفضليه وبعدين شوية شوربة عكاوى السابق عملها وطماطم وصلصة طماطم وندخله الفرن
الخبيزة على الطريقة المصرية
المقادير: 1/2 كيلو خبيزة حزمة سلق حزمة شبت حزمة كسبرة نص وعاء شوربة لحم ربع كوب أرز 2 بصلة كبيرة 4 ملاعق كبيرة سمن رأس توم مدقوقة
الطريقة: يغسل الشبت والكسبرة ويقطع إلى قطع رفيعة جدا بالسكين ثم نضعهم على الشوربة على نار متوسطة. نغسل الأرز واضعه ليسلق مع الشوربة. تنظف الخبيزة جيدا (تقطف الزهرة (وتغسل وتُصفى ثم تُخرط مع السلق، أو نضعها على النار لتسلق مع السلق ثم نضربهم في الخلاط. خذي الخليط وضعيه على الشوربة وبعد غلوتين وبعد أن نجد الخليط قد أصبح سميكا بعض الشيء نطفي النار.
الطشة: نقشر البصل ونبشره بالمبشرة ونضعهم مع السمن في وعاء على نار متوسطة لتحمر. بعد أن يصفر لونه ضعي عليهم رأس التوم المدقوقة بعد أن يحمر الثوم ضعي عليهم الخبيزة (الخليط الذي تم صنعه سابقا) ثم أقلب وأطفي.
كشك الصعايدةهو عبارة عن كور ناشفة كدة بتتباع تجيبها وتحطيها فى مية لحد ما تتطرى وبعدين بنعملها بالبي المقلى يعنى تحطى السمنة وبعدين البيض وبعدين تحطى عليه الكشك وتقلبيهم الكشك التركى من الأطباق التركية المحبوبة لدى المصريين ، وهو سهل الإعداد والتحضير ومفيد فى نفس الوقت لإحتوائه على اللبن والدقيق .
المقادير : - 2 كوب شوربة ( فراخ – بط – أوز ) مضاف لها ملح وفلفل . - 3 ملعقة دقيق . - كوب كبير لبن . - بصلة متوسطة . - 2 ملعقة أرز.
الطريقة : - ترفع الشوربة على النار وبعد غليانها يضاف الارز بعد غسيله . - يخفق اللبن مع الدقيق جيداً ثم يضافوا على الشوربة بعد نضج الأرز ويقلب . - يستمر التقليب حتى يصبح القوام مناسباً . - ثم يصب فى أطباق ويستخدم البصل المحمر للتجميل . كفتة الارز : لحمة مفرومة مع رز مصرى مغسول مع بقدونس وتوم وبصل وتوابل "ملح وفلفل اسمر وكمون" وتطحن مع بعضها وبعدين تتعمل صوابع وتتحمر فىالزيت و بعدين تتحط فى صلصة توم "توم محمر نحط عليه عصير طماطم حتى يتسبك" وفى ناس بتحب تحط معاها بطاطس مقطعة مكعبات بطاطس وتتاكل جنب الرز حبة وحبة وهو بالمناسبة نجيب شوية رز ونحمرهم حتى يتحولو للون الذهبى وبعدين نحط باقى الرز ونقلب ونزود الملح وبعدين الشوربة وهكذا الى اخر طريقة الرز العادى
السبانخ بالصلصة: اولا نعمل الصلصة " التسبيكة" بصل مفروم نحمره وبعدين نضيف له طماطم معصورة و ملح وتوابل ونتركه على النار حتى تتماسك ثم نضيف السبانخ " بعد تنضيفها وتقطيعها طبعا" وشوربة لحم وممكن نضع اللحم ايضا بها وبعدين نتركها حتى يذبل ورق السبانخ فى الصلصة ثم نحمر قليل من الارز المصرى " واحيانا يستعمل الفريك" فى طاسة حتى يتحول للون الذهبى ثم نضيفه للسبانح ونضيف الملح و التوابل حسب الرغبة ولكن للعلم السبانخ لا تحتاج لكثير من الملح لانها تحتوى على املاح ويكون علامة نضجها هو نضج الارز الموجود بها وتؤكل مع ارز محمر "حبة وحبة" احيانا فى الصعيد يتم طبخ السبانخ خضرا بدون صلصه حمرا وذلك بوضع السبانخ فى الشوربة حتى تذبل "دون صلصة" ثم الارز المحمر وباقى الخطوات عادى طبق اليخنى المقادير 1/2 ك خضار مشكل حسب الرغبة 1/2 ك لحم بقرى 2 حبة بصل 2 فلفل اخضر فلفل اسود -حبهان - ورق لورى - كمون - ملح - بهارات -4 فصوص ثوم صلصة طماطم 2 كوب ماء زبدة الطريقة 1 - ضعى القدر على النار و ضعى فيه الزبد مع البصل مقطع شرائح وقلبى حتى يصفر لون البصل ثم ضعى الفلفل الاخضر و قلبى تم ضعى الثوم وقلبى لمدة دقائق ثم ضعى الحم مقطع مكعبات وقلبى حتى يشرب الحم ماؤه ثم ضيفى اكواب الماء حسب حاجة اللحم للنضوج وتضيفى البهارات و التوابل جميعها 2- قبل ان يتم نضوج اللحم (يعنى تجدى قطعة اللحم تمضغ ولكن ليست تامة ) ضعى الخضار المشكل (بطاطس مكعبات و كوسة و جزر و بسلة و فصولية ) وقلبى واتركيه على النار حتى تمام النضوج و بالهناء والشفاء
طريقة ورقة اللحم اولا هاتى اللحم يفضل لحم ضانى او سمانة اللحم وتبليها بالملح والفلفل الاسمر الخشن "المدقوق " مش المطحون البودرة وبعدين هاتى ورقة فويل وحطيها فيها وهاتى بصل كتيييييييير وقطعيه قطع كبيرة يفضل جوليان وحمريه على النار الى ان يصفر فقط وحطيه على اللحمة ولو كنتى جبتى سمانة افتحيها واحشيها بالبصل واقفليها وبعدين اقفلى الفويل كويس عليها ودخليها الفرن وممكن تبشرى عليها بطاطس
[/size] | |
|
malak al7ob المديرون
عدد المساهمات : 742 نقاط : 6351 تاريخ التسجيل : 07/08/2009 العمر : 34
| موضوع: رد: شوية اكلات انما ايه Part2 الخميس 03 سبتمبر 2009, 11:47 pm | |
| مرة حلوة كتير حبت اكلات تسلم بوقك اخى على موضعك الجميل يارب ما تحرمنا من اكلاتك | |
|
نورالقمر المديرون
عدد المساهمات : 1524 نقاط : 7747 تاريخ التسجيل : 07/08/2009 العمر : 38 الموقع : جمهورية مصر العربيه
| موضوع: رد: شوية اكلات انما ايه Part2 الجمعة 04 سبتمبر 2009, 12:01 am | |
| | |
|
وجــــــــــه القمــــــر مشرف
عدد المساهمات : 497 نقاط : 6237 تاريخ التسجيل : 06/08/2009 العمر : 42 الموقع : فلسطين
| موضوع: رد: شوية اكلات انما ايه Part2 الأحد 06 سبتمبر 2009, 9:13 pm | |
| الأكل اكيد نعمة رب العالمين بس
الي عامله اليوم انا ما بحبه بالمره
ما عدا السبانخ بموووت فيها
كلك زوء اخي اسلام | |
|
قطرة ندى
عدد المساهمات : 71 نقاط : 4906 تاريخ التسجيل : 19/02/2011
| موضوع: رد: شوية اكلات انما ايه Part2 الأحد 06 مارس 2011, 6:53 pm | |
| جزاك اللة خيرا : :نتمنت: :نتمنت: :نتمنت: | |
|
عصفورة الجنه مشرف
عدد المساهمات : 2509 نقاط : 7349 تاريخ التسجيل : 14/06/2011 العمر : 27 الموقع : ميت حمل - بلبيس - شرقيه
| موضوع: رد: شوية اكلات انما ايه Part2 الخميس 13 أكتوبر 2011, 11:28 pm | |
| رائـــــــــــــــــــــــــــــــــــع جـــــــــــــــــــــــــــــــــدا تســـــــــــــــــــــــــــــــــلم ايـــــــــــــــــــــــــــــــدك :نتانت: :نتانت:
| |
|